• Реєстрація

Обмін інформацією – дієвий спосіб протидії торгівлі людьми

Г. Полянська, бібліотекар відділу обслуговування

   Закінчуючи школу молоді люди вступають у доросле життя, йдуть вчитися, працювати. Хтось залишається у своїй країні, а хтось прагне потрапити за кордон, щоб отримати кращу освіту чи роботу.
   Часто опинившись у чужій країні, молода людина залишається наодинці зі своїми проблемами. Необізнаність, відсутність соціальних гарантій, інколи нелегальне перебування робить наших громадян уразливими і легкою здобиччю для злочинних угрупувань.
   Про те, як уникнути небезпек і ризиків пов’язаних із перебуванням за кордоном, знати свої права і вміти себе захистити, як правильно обрати навчальний заклад та підготуватися до навчання за кордоном розповіли старшокласникам червоноградської гімназії 19 квітня у центральній бібліотеці міста представники Всеукраїнського БФ «Запорука» психолог Мар’яна Нич та юрист Софія Шутяк.
   Також учні мали змогу переглянути уривок фільму «Правда про торгівлю людьми», який відверто розповідає про дану проблему, дає поради, як не потрапити в руки «торгівців живим товаром» та містить коментарі музичних зірок, спеціалістів, а також власне розслідування шляхів вербування жертв.

777step.net