• Реєстрація

Презентація книги Миколи Посівнича

  25 січня в Червоноградській публічній бібліотеці відбулась зустріч з кандидатом історичних наук, старшим науковим співробітником Інституту українознавства ім. І.Крип'якевича, дослідником українського визвольного руху ХХ століття Миколою Посівничем.  Модерувала зустріч директорка КЗ «Червоноградська публічна бібліотека» Ірина Покотило. Микола Посівнич презентував свою книгу  «Степан Бандера. Провідник української ідеї». Це видання є найновішим і найповнішим на сьогодні дослідженням про життя провідника ОУН.
Постать Бандери й досі міфологізована. На Сході України, не кажучи вже про Росію і Польщу, його знають лише як фанатичного терориста, котрий застосовував усі методи для досягнення своїх цілей, а це має мало спільного з його реальною діяльністю та політичними поглядами. Автор розповів про життя лідера ОУН без штучно створених міфів, дослідивши погляди, цінності та ідеали, які сповідував Степан Бандера, також проаналізував етапи становлення Провідника та формування його світогляду як ідеолога національно-визвольного руху. Книга базується на численних документах і свідченнях, а також спогадах самого Бандери. Протягом майже тридцяти років Степан Бандера був активним учасником і провідником визвольного руху, основоположником ряду політико-ідеологічних, стратегічних і тактичних засад національно-визвольної боротьби. Своє життя, талант і працю він повністю присвятив ідеалам боротьби за визволення України. Микола Посівнич показав не ікону Бандеру, а людину, яка намагалась змінити світ та «запалювала смолоскипи боротьби». У книзі розповідається про дитинство, родину та навіть хрещених батьків Бандери. Як відмітив відомий історик Володимир В’ятрович: «Книга Миколи Посівнича містить, напевно, найповніший на сьогодні верифікований перелік фактів біографії Провідника ОУН. Навряд чи вона суттєво понизить градус у дискусіях про Бандеру, однак має всі шанси зробити їх більш фактологічними, відтак допоможе не лише розвіяти міфи, а й розгледіти в ньому реальну людину».
Також пан Микола проаналізував політичну ситуацію у нашій державі в реаліях війни з росією і відповів на запитання присутніх.
Дякуємо Миколі Посівничу за змістовне спілкування та Володимиру Вязівському за сприяння в організації зустрічі.
434435436
431432433
777step.net