• Реєстрація

«Мереживо. Літературні читання в містечках України»

  30 серпня в Червоноградській публічній бібліотеці відбулась зустріч з письменницями Тамарою Горіха Зерня і Катериною Єгорушкіною в рамках проєкту Українського ПЕН «Мереживо. Літературні читання в містечках України». Модераторка заходу – Марія Титаренко.   
Тамара Горіха Зерня — українська письменниця, волонтерка, блогерка, авторка романів «Доця» і «Принцип втручання». Обидві книжки – про те, як сучасна війна змінює людей та їхні життя. У «Доці» йдеться про події у Донецьку навесні і влітку 2014 р., а «Принцип втручання» - детектив, в якому охоплено період «воєнного міжсезоння», коли багато українців втомилися від війни, навіть не розпочавши воювати. Роман «Доця» визнаний Книгою року-2019 за версією ВВС, а у 2022-му авторка отримала за нього Шевченківську премію. Він перекладений  чотирма мовами світу.  У Польщі пройшло 20 презентацій  книги. 
  Катерина Єгорушкіна — письменниця, казкотерапевтка, лекторка, сценаристка мультфільмів, фахівчиня з розвитку креативності. Авторка 17 виданих книжок: з-поміж них 1 для дорослих і 16 для дітей, співавторка “Словника війни”. Інноваційний проект Катерини Єгорушкіної «Казки про цінності» здобув Міжнародну премію Event Awards (2016). Створила «Майстерню Доброї Казки» та волонтерський проект «Посилки Доброти» (для дітей загиблих українських військових). У своїх книжках не боїться говорити з дітьми на складні теми: війна, геноцид, забруднення довкілля, примусові переселення. У новій книзі письменниці "Мої Вимушені канікули" змальовуються дитячі будні в бомбосховищі на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
  Зустріч була надзвичайно цікавою і проходила у формі діалогу. Говорили про те, що можуть письменники в умовах війни, важливість перекладених іноземними мовами книг українських авторів в яких описана російсько – українська війна, як виглядає їх робочий день, що допомагає їм творити і не тільки. По закінченні можна було придбати книги з автографом авторів.
777step.net