• Реєстрація

Книга там, де молодь…

Надія Пилипчук,провідний методист МЦБС 

«Здоров'я, знання, професіоналізм – головні складові успіху молодої людини: можливості бібліотеки» - семінар працівників публічних бібліотек 16.10.2014. Місце проведення – центральна бібліотека.
   Сьогодення вимагає від бібліотек виконання місії культурного посередника між молодим читачем і книгою. Читання повинно стати культурною звичкою, радісним заняттям, яке спроможне підняти духовний рівень сучасної молоді.
   Головною метою роботи з молоддю є плекання гармонійно розвиненої особистості майбутніх фахівців, забезпечення глибокого засвоєння духовних надбань українського народу, гуманних міжнаціональних взаємин, формування в молоді стійких якостей патріота і громадянина Української держави, високої професійної компетентності, фізичної досконалості, морально-етичної, художньо-естетичної, правової, економічної та екологічної культури.
   На семінарі йшлося про інноваційні можливості бібліотеки щодо просування читання у молодіжне середовище, про стан і перспективи юнацької бібліотеки міста, про досвід такої роботи інших бібліотек. А також бібліотекарі ознайомились з найкращими зразками книжкової продукції, присвячені 200-річчю від дня народження Шевченка та року Т.Шевченка в Україні в рамках Національної програми «Українська книга» на 2013 -14 рр., які напередодні надійшли у відділ комплектування бібліотеки.
   Відбувся також семінар-тренінг для бібліотечних працівників на тему «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами (ВПО)». Метою тренінгу було підготувати бібліотекарів працювати з вимушеними переселенцями. Розглядалися статус внутрішньо переміщених осіб, особливості роботи з ними, а також що наші бібліотеки можуть запропонувати для цієї групи користувачів.

 

777step.net